fbpx

Mindfulness for coacher – 3 timers grunnkurs

Neste mulighet: kommer

Lær mer om nøkkelferdigheten i samtaler, nemlig tilstedeværelse, noe som kan øves opp gjennom mindfulness. Det samme gjelder tillit og nærvær i relasjonen og aktiv lytting.


Målgruppe coach

Dette er kurset for deg som er coach og ønsker å være ordentlig tilstede i samtaler. Gjennom oppmerksomhetstrening, eller på engelsk mindfulness, kan du styrke en åpen, nysgjerrig, ikke-vurderende væremåte som igjen bidrar til aktiv lytting, og tillit og nærvær i relasjonen med coachee. Dette er viktige kvaliteter å utvikle som coach og som du også finner igjen i kjernekompetansene definert av International Coach Federation (ICF).

Dette får du svar på

Du erfarer hva mindfulness egentlig går ut på, og hva det kan bety for deg som jobber med mennesker.

Det er utfordrende å være helt tilstede i en samtale uten å ta hensyn til egne mentale eller kroppslige responser. I dette kurset lærer du noen grunnleggende fremgangsmåter og praktiske øvelser for å kunne gi slipp på de pågående stressende forsøkene på kontroll, og oppdage en større følelse av lekenhet og sinnsro.

Teori blir avvekslet med praktiske øvelser som gir mening i ditt møte med mennesker.

Dette oppnår du

Du erfarer hvordan du kan styrke

  • bølgelengde (tillitsfulle relasjoner)
  • tilstedeværelse
  • aktiv lytting og virkningsfulle spørsmål

Oppmerksomhetstrening bidrar til at du kan være fullt fokusert på samtalepartneren din ved at du selv blir mer avslappet, trygg og til stede i øyeblikket. Det er en utprøvd metode som også reduserer unyttig stress.

Basisteknikkene kan lett integreres i hverdagen, både privat og på jobb

Dette synes fornøyde tidligere deltakere var mest verdifullt:

  • Bevissthet på tilstedeværelse, det å lytte. Viktigheten av å stoppe opp, ha pauser før samtaler.
  • Å kjenne på hva oppmerksomhetstrening gjør med meg selv etter disse øvelsene: ro, fokus, avslappethet. Tro på at oppmerksomhetstrening er noe jeg kan praktisere regelmessig og at det hjelper i stressmestring.
  • Hvordan være en best mulig hjelper og samtalepartner. En oppfriskning til å være enda mer på plass i hverdagen.

Kursholder Maria C. Hofman

-Sertifisert ICF-coach, utdannet ved Erickson Coaching Nordic.

-Instruktør Oppmerksomhetstrening / Mindfulness (basert på MBSR), utdannet ved Scandinavian Center for Awareness Training.

-Fordypning i positiv psykologi, Mindfulness-Based Strengths Practice leader.

-Med denne bagasjen har hun kunnet ta store veloverveide valg med indre ro og fokus. Hun når mål på en stressreduserende måte.

-Maria er assisterende daglig leder i Erickson Coaching Nordic

Nytt kurs, nye muligheter

Det gleder oss å kunne tilby dette 3 timers grunnkurset som er nytt på kursmenyen til Erickson Nordic. Det gleder oss å kunne tilby dette til en introduksjonspris på 795 kroner.

For deg som er ICF coach er det godt å vite at kurset gir 3 CCEU i Resource Development (RD) som kan brukes til fornyelse av din ICF sertifisering.

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper, men det er en fordel at du har noe erfaring med coaching. Dette grunnkurset blir en fin innledning til et 3 dagers Mindfulnesskurs som vi vurderer å sette opp på et senere tidspunkt. Deltakerne på 3 timers grunnkurset vil bli fratrukket kursprisen dersom de senere melder seg på det ICF (CCEU)-godkjente 3 dagers kurset, gitt at vi får det gjennomført i Norge innen 2 år.


Ønsker du mer info, send gjerne en e-post.


For påmelding kontakt kurstrener maria.hofman@erickson.no